***       Водещите вечерни новини       на 14 декември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 14 декември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Демонтажът продължава. Кратък списък с паметници, разрушени от комунистите. НАТО: Путин може да не се спре в Украйна


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 14 декември   

 

Продължава демонтирането на Паметника на Съветската войска в Княжевската градина на София. 

Днес е третият ден от демонтажа на монумента. Във вторник вечерта акцията стартира с отрязването с флекс на ръката с шпагина от скулптурата.

***

Те са бранители на МОЧА. Така се пишат. Според мен са бранители на банковите си сметки, тъй като рублата може и да е евтина валута, само че в случай че е с доста нули, си им харесва – те незабавно  ги обменят в евро, нямат грижа. 

Казват, че били представители на 1 000 000 българи. Лъжат. Както нормално. Процентите им са жалки, даже събрани дружно. Имат „ % “ поради дребното дали своят вот. Но да кажем, че в действителност са „ представители “ на 1 милион. Защо те ще стопират значимата работа на Народното събрание, който останалите 5 000 000 чакаме да направи бюджет и Конституция?

Какви са те? 

Какви ли…? Копейки, по какъв начин какви. Шумно малцинство с гений и лъчение на счупена пощенска кутия, които друго с изключение на да врякат не умеят. И залагат на единствения си гений. 

И говоренето в абсолюти им оказва помощ да имат „ позиция “ … „ през днешния ден режат главата на паметника, на следващия ден ще отрежат вашата; през днешния ден бутат паметника, на следващия ден ще ви бутнат къщата “. 

Къде е логиката в това – никой не знае. Знае се единствено, че фàща дикиш измежду техните почитатели и те сипват нелепости с лопатата крепко. 

Но тъй като полемиката в този момент е „ разрушават паметниците “, да забележим техните какво са свършили през годините обратно. Ето един доста учебен текст:

***

***

„ Служителите от деловодството нямаме отношение към проблема, за който говорите. Ние одобряваме документи “, обясниха му на входа.

„ Вие нямате право да спрете народни представители “, отвърна му Борислав Гуцанов, като служителят от деловодството му разясни, че в действителност не го стопира.

„ Трябва да ми се обадят, с цел да ви пусна. Трябва да имате публична среща. Няма по какъв начин да ви пусна, без да получа утвърждение ", изясни му служителят на регионална администрация.

***

***

Хората споделят, че и в Унгария имало копейки… 

***

Руските офанзиви с дронове против Украйна през миналата нощ са нарушили въздушното пространство на НАТО над Румъния и са вдигнали във въздуха изтребители на румънските Военновъздушни сили и немски самолети „ Юрофайтър Тайфун ", съобщи Българска телеграфна агенция по информация на ДПА и Аджерпрес.

ДПА е научила, че немските екипи са разпознали съветските летателни апарати, в това число посредством образен контакт, само че не са имали заповед от НАТО да ги смъкват.

***

„ Ако Путин завоюва в Украйна, има действителна заплаха експанзията му да не спре до такава степен ". Това предизвести генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той акцентира нуждата от продължение на военната помощ за Киев. „ Нашата поддръжка не е щедрост, това е инвестиция в нашата сигурност ", добави той в миг, когато съветският президент Владимир Путин съобщи от Москва, че съветските сили усъвършенстват позициите си по съвсем цялата фронтова линия в Украйна.

***

Гладът се завръща в Тиграй, Етиопия - две години след опустошителната война в района. За първи път светът видя ужасяващи фрагменти на умиращи от апетит деца, останали единствено кожа и кости, преди близо 40 години. Сега ситуацията е още по-страшно: разнообразни източници оповестяват, че от няколко месеца насам в Тиграй всеки ден от апетит умират хора и добитък.

„ Гладуваме. Има дни, когато съумявам да намеря нещо за ястие. Много постоянно обаче си лягам с празен корем. Нищо не можем да създадем, няма къде да отидем ", споделя 70-годишният Гебремариам Хагос пред кореспонденти на Дъждовни води.

***

 

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР